Dodenherdenking 2020

Oprachtgever: Gemeente Leidschendam-Voorburg

Vraag: Hoe kunnen we ondanks corona onze inwoners samen laten gedenken op de dodenherdenking?

Periode: 2021

De Gemeente Leidschendam-Voorburg organiseert jaarlijks een dodenherdenking om zijn inwoners een mogelijkheid tot gedenken te geven. In verband met de coronamaatregelen was het niet mogelijk om deze op de traditionele manier door te laten gaan. Daarom heeft de gemeente met ons contact gezocht met de vraag of wij een idee hadden hoe wij inwoners online konden laten gedenken en of we de herdenking wellicht wat moderner konden maken.

Wij hebben een film ontwikkeld van 30 minuten die aanvoelt als een evenement. We hebben alle traditionele elementen zo omgebogen dat ze goed over zullen komen op beeld. Ook hebben we er zelf moderne elementen aan toegevoegd om er een mooi filmisch geheel van te maken. We hebben de herdenking tastbaarder gemaakt voor jongeren, door een overlevende Joodse onderduiker over deze tijd te laten vertellen als rode draad tussen de elementen door. Daarnaast kwamen er diverse inwoners in beeld en zij hebben verteld wie zij gedenken. 

Een zangeres, violist en een dansschool zorgden voor de muzikale omlijsting. Ondanks dat het niet gebruikelijk is, hebben wij gekozen voor moderne nummers- maar wel met een passende tekst. Zo werd er geopend met ‘Ken je mij’ en sloten we af met ‘Door de wind’. Dit alles maakte het tot een indrukwekkend geheel. 

Dit hebben we bereikt
De burgemeester heeft ons persoonlijk geappt met zijn complimenten en waardering.
1000 eenheden hebben de herdenking live gekeken.
Vele reacties in de live chat zoals: Wow, wat mooi, indrukwekkend en prachtig!

Vrijblijvend brainstormen?

Onze gedachten eens over jouw vraagstuk laten gaan? Dat kan! We kunnen gewoon even mailen, of bellen, langskomen mag ook, gezellig zelfs! We kunnen ook naar jou komen, al staat dan wel vaak ons kantoor op stelten, want als de kat van huis is… Helemaal gratis dus! Natuurlijk niet mega lang. Dan moet je wel betalen, want katten moeten ook eten.

Plan een sessie!Echt vrijblijvend? Okay danl