Lichtjesavond

Oprachtgever: Gemeente Leidschendam-Voorburg

Vraag: Hoe kunnen we ondanks Corona de lichtjesavond op een digitale manier door laten gaan?

Periode: 2020

De gemeente Leidschendam-Voorburg organiseert ieder jaar op de Oosterbegraafplaats een Lichtjesavond. Deze avond is er om in de tijd voor kerst de inwoners een mogelijkheid te geven tot gedenken. Jaarlijks komen daar veel mensen op af. Dit jaar dreigde de Lichtjesavond niet door te kunnen gaan door corona.

De gemeente dacht zelf aan een livestream, dus werden wij ingeschakeld. Wij bedachten echter dat het wellicht gepaster zou zijn om er een mooie film van te maken, die je meesleept in het gevoel van een Lichtjesavond. Het livestreamen van het “normale” evenement met een paar camera’s, waarin de lampjes worden ontstoken, zou dit effect niet zo snel bereiken.

De elementen van de Lichtjesavond dachten wij om naar filmische aspecten. We maakten een mooie film van 20 minuten van het geheel met verhalen van inwoners, een zangeres, de burgemeester die zelf het orgel bespeelt en natuurlijk het ontsteken van de kaarsen. 

 

Veel mooie reacties.

Kijkers waren geraakt en ontroerd.

Inwoners hebben nu ondanks corona alsnog de Lichtjesavond kunnen ervaren.

De gemeente was overrompeld door het eindresultaat.

Vrijblijvend brainstormen?

Onze gedachten eens over jouw vraagstuk laten gaan? Dat kan! We kunnen gewoon even mailen, of bellen, langskomen mag ook, gezellig zelfs! We kunnen ook naar jou komen, al staat dan wel vaak ons kantoor op stelten, want als de kat van huis is… Helemaal gratis dus! Natuurlijk niet mega lang. Dan moet je wel betalen, want katten moeten ook eten.

Plan een sessie!Echt vrijblijvend? Okay danl