Farbods

studiekeuzehulp

Oprachtgever: mboRijnand

Vraag: Hoe kunnen we potentiële leerlingen bereiken nu we geen fysieke open dag kunnen organiseren?

Periode: 2021

Door mboRijnland werden wij benaderd met de vraag of we mee konden denken over hoe zij nieuwe leerlingen kunnen bereiken ten tijde van corona. MboRijland had al diverse dingen geprobeerd, maar de meesten kwamen niet aan bij de doelgroep. Een livestream wilden ze wel doen, maar ze waren bang dat dit snel saai zou worden. 

In het gesprek met mboRijnland en met hun uitleg over alle verschillende opleidingen, zagen wij hoe lastig het is voor leerlingen om te weten welke opleiding bij jou past in de enorme berg van verschillende opleidingen. Uit dat oogpunt bedachten we Farbods studiekeuzehulp, een liveshow waarin Farbod de kijker meeneemt langs de verschillende opleidingen. Voor economie hebben we een show gemaakt waarin reporter Elske een product van idee op kantoor totdat het in de winkel ligt volgt. Onderweg interviewt ze iedereen die iets aan het product toevoegt en laat ze zien wat voor werk ze in welke sector doen. Vervolgens ontving Farbod gasten in zijn studio, die lieten zien welke opleidingen bij welke beroepen hoorden. Ook heeft Farbod een stukje comedy gedaan, hebben we naar de locaties van de school gekeken en werd er een quiz gespeeld. De stream werd uitgezonden vanuit een aula van het mboRijnland die wij helemaal hadden omgebouwd tot tv-studio.

Dit hebben we bereikt
We hebben een gelikte show neergezet die duidelijkheid wist te scheppen in alle keuzes.
Iemand die reageerde met: ‘Dit is de beste online open dag die ik heb gezien’!
Of: Erg bedankt voor deze stream, ik weet eindelijk welke studie ik ga kiezen.

Vrijblijvend brainstormen?

Onze gedachten eens over jouw vraagstuk laten gaan? Dat kan! We kunnen gewoon even mailen, of bellen, langskomen mag ook, gezellig zelfs! We kunnen ook naar jou komen, al staat dan wel vaak ons kantoor op stelten, want als de kat van huis is… Helemaal gratis dus! Natuurlijk niet mega lang. Dan moet je wel betalen, want katten moeten ook eten.

Plan een sessie!Echt vrijblijvend? Okay danl