’s Gravendreef Live

Oprachtgever: ’s Gravendreef College

Vraag: Hoe kunnen we potentiële leerlingen en ouders bereiken en enthousiast maken voor onze school zonder een fysieke open dag?

Periode: 2021

Het ’s Gravendreef College vroeg Kattenkwaad een idee te bedenken om groep 8-leerlingen en hun ouders te bereiken in coronatijd. Voorheen deden ze dit met een open dag maar die mocht door corona uiteraard niet doorgaan.Veel scholen in de regio gingen livestreams organiseren om zo ouders en leerlingen te informeren over hun school. Wij denken dat een leerling op een open dag niet zijn keuze maakt door de informatie die hij/zij krijgt, maar door de sfeer en het gevoel die hij/zij bij de school krijgt. Dat is ook het punt waarop wij het helemaal anders zijn gaan doen dan de andere scholen in de regio. We bedachten een zeer vermakelijke liveshow waarin het non–stop draaide om de sfeer. Met succes! Met veel plezier hebben duizenden mensen naar de show gekeken en ook het Jeugdjournaal kwam er een reportage over maken. Met spelrondes en een finale voelde de liveshow aan als een echt tv-programma. Naast verschillende gasten die aan tafel op luchtige manier informatie gaven, werden er ook optredens gegeven en werd er zelfs een live scheikunde-experiment uitgevoerd.

Ruim 1.500 mensen hebben de show live meegekeken.

5.000 views op YouTube binnen een week.

Het Jeugdjournaal kwam op bezoek en maakte een item.

Voorpagina van het lokale huis-aan-huisblad.

Veel kinderen die tijdens het zien van de show besloten om naar deze school te gaan.

Een hele berg plezier binnen de school.

Vrijblijvend brainstormen?

Onze gedachten eens over jouw vraagstuk laten gaan? Dat kan! We kunnen gewoon even mailen, of bellen, langskomen mag ook, gezellig zelfs! We kunnen ook naar jou komen, al staat dan wel vaak ons kantoor op stelten, want als de kat van huis is… Helemaal gratis dus! Natuurlijk niet mega lang. Dan moet je wel betalen, want katten moeten ook eten.

Plan een sessie!Echt vrijblijvend? Okay danl