Merkimago traject Grotius College

Oprachtgever: Grotius College

Vraag:Kunnen jullie helpen met de werving van nieuwe leerlingen?

Periode: 2021

Het Grotius College vroeg ons om hulp bij de werving van nieuwe leerlingen. Hiervoor hebben wij een traject begeleid waarin wij samen met de school op zoek zijn gegaan naar hun identiteit en hoe we die het beste aan de buitenwereld konden tonen. D.m.v. een aantal sessies hebben we gesproken over de normen, waarden en onderscheidend vermogen van de school en we hebben interviews gedaan met groepen leerlingen. Door alle verkregen informatie hebben wij ontdekt dat het Grotius al meer dan 150 jaar gelooft dat iedereen uniek is. Vanuit deze gedachte hebben wij de 5 G’s (gezien, gelijk, geluk, gezellig, getalenteerd) van het Grotius ontwikkeld die met hun uitleg snel laten zien waar het Grotius voor staat. 

Om de nieuwe boodschap uit te dragen, vonden wij het belangrijk dat het logo het juiste gevoel uitstraalde, alleen had het Grotius College net het jaar ervoor hun logo veranderd. Wij hebben dat logo zo aan weten te passen, dat met een kleine verandering de hele sfeer van het logo anders werd. Zo hebben de meeste mensen niet door dat het logo weer is veranderd, maar straalt het wel de juiste sfeer uit.

De website van het Grotius is groot en paste ook niet helemaal bij het vernieuwde imago. Daarnaast moet daar veel informatie opstaan voor huidige leerlingen, die voor groep 8-leerlingen helemaal niet relevant is. Ons idee ontstond om een andere one page website te maken voor de groep 8-leerlingen met daarop alleen maar aantrekkelijk informatie voor deze groep. Dit is www.van8naargrotius.nl geworden. In 1 oogopslag zie je daar direct waarom jij naar het Grotius wil. Wij hebben de opzet van de site bedacht, onze copywriter is met de teksten bezig geweest en de websitebouwer met de site. Door vooraf bedacht te hebben op welke plek de juiste foto moest komen, hebben we tijdens de fotoshoot veel aandacht kunnen geven aan deze foto’s en ze zo in scène kunnen zetten dat ze precies de juiste uitstraling hebben. 

Als klap op de vuurpijl hebben we de Grotius Dromenshow ontwikkeld om de school op te laten vallen en mensen naar de site en school te lokken. Dit was ook meteen de online open dag. Meer informatie over dit project vind je hier. 

Dit hebben we bereikt

Bijna 50 extra leerlingen die zich hebben aangemeld in het jaar dat wij het merkimago traject hebben gedaan. 
Een hele toffe one page website voor groep 8.
Foto’s om gedurende het hele schooljaar de site en de socials mee te vullen én die er uit zien alsof ze uit een magazine komen.
Het personeel ervaarde hernieuwde trots om op deze school te werken na het zien van de site. 

 

 

 

Vrijblijvend brainstormen?

Onze gedachten eens over jouw vraagstuk laten gaan? Dat kan! We kunnen gewoon even mailen, of bellen, langskomen mag ook, gezellig zelfs! We kunnen ook naar jou komen, al staat dan wel vaak ons kantoor op stelten, want als de kat van huis is… Helemaal gratis dus! Natuurlijk niet mega lang. Dan moet je wel betalen, want katten moeten ook eten.

Plan een sessie!Echt vrijblijvend? Okay danl